Davranışlarınıza Dikkat Edin Sosyal Medyada Görgü Kuralları Mükemmelliğine Giden Yol

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol Saygılı olun Hedef kitlenizi düşünün Müsait gramer ve imla kurallarını kullanın Saldırgan ya da tartışmalı içerik yayınlamaktan kaçının Gizlilik ayarlarınıza dikkat edin Spam yapmayın Ceberrüt olma Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullanın Sıkça Sorulan Sorular Görgü kuralları Anane II. Saygılı olun III. Hedef kitlenizi düşünün IV. Müsait gramer ve imla kurallarını kullanın V. Saldırgan ya da tartışmalı içerik yayınlamaktan kaçının VI. Gizlilik ayarlarınızın bilincinde olun VII. Spam yapmayın VIII. Ceberrüt olmayın IX. Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullanın Tipik Mevzular II. Saygılı olun Sosyal medyada başkalarıyla etkileşim kurarken saygılı olmak önemlidir. Bu, nazik bir dil kullanmak, hakaretlerden ya da incitici yorumlardan kaçınmak ve öteki insanların görüşlerine hürmet işaret etmek anlama gelir. Öteki insanların mahremiyetine saygılı olmak da önemlidir. Bu, başkalarının şahsi bilgilerini onların izni olmadan paylaşmamak ve başkalarının fotoğraflarını ya da videolarını onların izni olmadan yayınlamamak anlama gelir. Sosyal medyada […]

Davranışlarınıza Dikkat Edin Sosyal Medyada Görgü Kuralları Mükemmelliğine Giden Yol

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

  1. Saygılı olun
  2. Hedef kitlenizi düşünün
  3. Müsait gramer ve imla kurallarını kullanın
  4. Saldırgan ya da tartışmalı içerik yayınlamaktan kaçının
  5. Gizlilik ayarlarınıza dikkat edin
  6. Spam yapmayın
  7. Ceberrüt olma
  8. Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullanın
  9. Sıkça Sorulan Sorular
Görgü kuralları Anane
II. Saygılı olun
III. Hedef kitlenizi düşünün IV. Müsait gramer ve imla kurallarını kullanın
V. Saldırgan ya da tartışmalı içerik yayınlamaktan kaçının VI. Gizlilik ayarlarınızın bilincinde olun
VII. Spam yapmayın VIII. Ceberrüt olmayın
IX. Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullanın Tipik Mevzular

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

II. Saygılı olun

Sosyal medyada başkalarıyla etkileşim kurarken saygılı olmak önemlidir. Bu, nazik bir dil kullanmak, hakaretlerden ya da incitici yorumlardan kaçınmak ve öteki insanların görüşlerine hürmet işaret etmek anlama gelir.

Öteki insanların mahremiyetine saygılı olmak da önemlidir. Bu, başkalarının şahsi bilgilerini onların izni olmadan paylaşmamak ve başkalarının fotoğraflarını ya da videolarını onların izni olmadan yayınlamamak anlama gelir.

Sosyal medyada saygılı olmak, başkalarıyla pozitif yönde ilişkiler kurmanıza ve hepimiz için pozitif yönde bir çevrimiçi edinim yaratmanıza destek olacaktır.

III. Hedef kitlenizi düşünün

Sosyal medyada bir şey paylaştığınızda, hedef kitlenizi düşünmeniz önemlidir. Kime yazdığınızı ve neyi saldırgan ya da uygunsuz bulabileceklerini düşünün. İncitici ya da tetikleyici olabilecek bir dil kullanmaktan kaçının ve değişik kültürlere ve bakış açılarına saygılı olun.

İçeriğinizin görülebileceği değişik bağlamların bilincinde olmak da önemlidir. Yakın arkadaşlarınız için müsait olan bir gönderi, daha geniş bir kitle için müsait olmayabilir. “Paylaş”a basmadan ilkin daima iki kez düşünün ve yazdıklarınızı her insanın görebileceğinden güvenli olun.

II. Saygılı olun

Sosyal medyayı kullanırken başkalarına saygılı olmak önemlidir. Bu, insanoğlu, görünümleri ya da inançları hakkındaki negatif yorumlar yapmaktan kaçınmak anlama gelir. Ek olarak, sözlerinizin ve eylemlerinizin başkaları üstünde yaratabileceği etkinin bilincinde olmak anlama gelir.

Sözgelişi, biriyle aynı fikirde değilseniz, bunu saygılı bir halde yapmanız önemlidir. Hakaret ya da isim takmaktan kaçının ve elinizdeki mevzuya odaklanın. Ek olarak, vakalara öteki bireyin gözünden bakmayı deneyebilir ve niçin bu biçimde hissettiklerini anlayabilirsiniz.

Sosyal medyada saygılı olmak yalnız doğru bir şey olmakla kalmaz, bununla beraber itibarınız için de iyidir. Saygılı olduğunuzda, insanların söylediklerinizi dinleme ve sizi ciddiye alma olasılığı daha yüksektir.

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

V. Saldırgan ya da tartışmalı içerik yayınlamaktan kaçının

Sosyal medyada içerik paylaştığınızda, sözcüklerinizin geniş bir kitle tarafınca görülebileceği gerçeğinin bilincinde olmalısınız. Bu, saldırgan ya da tartışmalı olarak değerlendirilebilecek herhangi bir şey paylaşmaktan kaçınmanız gerektiği anlama gelir. Bu, ırkçı, cinsiyetçi, homofobik ya da başka türlü ayrımcı olan içerikleri ihtiva eder. Ek olarak sertlik içeren ya da grafik içerikleri de ihtiva eder. Muayyen bir içerik parçasının paylaşılmasının müsait olup olmadığından güvenli değilseniz, ihtiyatlı davranın ve paylaşmayın.

Benzer İçerikler  Dönüşümler İçin Snapping Müşterilerinizle İlişkiler Kurmak İçin Snapchat Nasıl Kullanılır

İçeriğinizin hangi bağlamda görüleceğinin bilincinde olmak da önemlidir. Sözgelişi, arkadaşlarınızla hususi bir ortamda paylaştığınız bir latife, her insana aleni bir forumda paylaşmak için müsait olmayabilir. Benzer biçimde, arkadaşlarınızla bir tartışmada anlatım ettiğiniz bir siyasal görüş, toplumsal medya profilinizde paylaşmak için müsait olmayabilir. Kuşku duyduğunuzda, ihtiyatlı hareket etmek ve negatif bir halde yorumlanabilecek hiç bir şey yayınlamaktan kaçınmak en iyisidir.

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

VI. Gizlilik ayarlarınızın bilincinde olun

Sosyal medyayı kullandığınızda, gizlilik ayarlarınızın bilincinde olmanız önemlidir. Bu, gönderilerinizi kimlerin görebileceğini, sizinle kimlerin haberleşme kurabileceğini ve hangi bilgilerin üçüncü taraf şirketlerle paylaşılacağını bilmek anlama gelir. İçeriğinizi kimlerin görebileceğini denetlemek için bir çok toplumsal medya platformunda gizlilik ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Öteki kullananların gizlilik ayarlarının bilincinde olmak da önemlidir. Bir gönderiyi kimlerin görebileceğinden güvenli değilseniz, her insanın görebileceğini farz etmek en iyisidir.

Gizlilik ayarlarınızın bilincinde olarak şahsi bilgilerinizin korunmasına destek olabilir ve toplumsal medya deneyiminizi güvenilir ve pozitif yönde hale getirebilirsiniz.

Görgü Kurallarına Dikkat: Sosyal Medyada Görgü Kurallarında Mükemmelliğe Giden Yol

VII. Spam yapmayın

Tanımadığınız kişilere istenmeyen mesajlar ya da yorumlar göndermeyin. Bu spam olarak kabul edilir ve yalnızca can bunaltan olmakla kalmaz, bununla beraber zararı dokunan da olabilir. Bir mesajın ya da yorumun spam olarak kabul edilip edilmediğinden güvenli değilseniz, ihtiyatlı davranın ve göndermeyin.

Spam ek olarak hesabınızın toplumsal medya platformlarından yasaklanmasına da yol açabilir. Bundan dolayı, her platformun kurallarını ve düzenlemelerini bilmeniz ve bu tarz şeyleri ihlal etmediğinizden güvenli olmanız önemlidir.

Spam meydana getiren başka birini görürseniz, onu platform moderatörlerine bildirebilirsiniz. Bu, platformu spam’den uzak tutmaya ve hepimiz için daha eğlenceli bir yer haline getirmeye destek olacaktır.

Ceberrüt olma

Başkalarını diktatörlük etmek ya da rahatsız etme etmek için toplumsal medyayı kullanmayın. Buna tehditler savurmak, söylenti yaymak ya da incitici ya da saldırgan içerikler paylaşmak dahildir. Sosyal medyada birinin zorbalığa uğradığını görürseniz sessiz kalmayın. Zorbalığa uğrayan kişiyi savunun ve tacizi platforma bildirin.

IX. Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullanın

Sosyal medya iyilik için kuvvetli bir çalgı olabilir. İlgi alanlarınızı paylaşan insanlarla irtibat oluşturmak, mühim amaçlar için farkındalık yaratmak ve dünyada pozitif yönde bir ayrım yaratmak için kullanılabilir. Sosyal medyayı iyilik için kullanmak için birkaç ipucu:

  • İlgi alanlarınızı paylaşan insanlarla irtibat oluşturmak için toplumsal medyayı kullanın.
  • Dünyada ayrım yaratmak için çalışan kuruluşları takip edin.
  • Pozitif yönde vakalar ve girişimlerle alakalı hikayeleri paylaşın.
  • İnandığınız davalara bağış yapın.
  • Başkalarına yardım etmek için gönüllü olun.

Sosyal medyayı iyi amaçlar için kullandığınızda, yalnızca dünyada bir ayrım yaratmakla kalmıyorsunuz, bununla beraber başkaları için de pozitif yönde bir misal oluşturuyorsunuz.

Sıkça Sorulan Sorular

S: Sosyal medyada adabı muaşeret kuralları nedir?

A: Sosyal medya adabı muaşeret kuralları, insanların toplumsal medyada iyi mi davranması icap ettiğini yöneten kurallar ve yönergeler dizisidir. Saygılı olmak, hedef kitlenize karşı dikkatli olmak, doğru dil bilgisi ve imla kullanmak ve saldırgan ya da tartışmalı içerikler paylaşmaktan kaçınmak şeklinde şeyleri ihtiva eder.

Benzer İçerikler  Dikkatli Paylaşım Sosyal Medyada Düşünceli Paylaşım Nasıl Yapılır

S: Sosyal medyada nezaket kuralları niçin önemlidir?

A: Sosyal medya adabı muaşeret kuralları önemlidir şundan dolayı hepimiz için pozitif yönde ve saygılı bir ortam yaratmaya destek sunar. İnsanlar toplumsal medya adabı muaşeret kurallarını takip ettiğinde, ilişki kurma, başkalarıyla irtibat kurma ve fikirlerini paylaşma olasılıkları daha yüksektir.

S: Sosyal medya adabı muaşeret kurallarımı iyi mi geliştirebilirim?

A: Sosyal medya adabı muaşeret kurallarınızı geliştirmek için yapabileceğiniz birkaç şey var. Birincisi, başkalarına saygılı olun. Bu, saldırgan ya da incitici hiç bir şey paylaşmamak anlama gelir. İkincisi, hedef kitlenizin bilincinde olun. Paylaşımlarınızı kimlerin göreceğini ve iyi mi reaksiyon verebileceklerini düşünün. Üçüncüsü, doğru gramer ve imla kullanın. Bu, paylaşımlarınızı daha okunabilir ve ustalaşmış hale getirecektir.

Emirhan Özdemir, Neopng.com'un kurucusu ve yazarıdır; teknoloji ve dijital yeniliklere olan tutkusu, onu bu blogu oluşturma yoluna yönlendirmiştir. Bilgi ve deneyimini paylaşarak, okuyucularına güncel ve kapsamlı içerikler sunma misyonunu üstlenmiştir. Emirhan, sürekli olarak kendini geliştiren ve sektördeki en son trendleri takip eden bir profesyonel olarak, Neopng.com’u dijital dünyada önemli bir kaynak haline getirmeyi hedeflemektedir.

  • Toplam 150 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Sanal Vadiler Sosyal Ağ Dünyasına Derin Bir Bakış

Sosyal Platformlar 3 hafta önce

İçindekilerII. Sosyal ağların yararlarıIII. Sosyal ağ türleriIV. Sosyal ağları müessir bir halde iyi mi kullanırsınız?V. Sosyal ağların tehlikeleriVI. Sosyal medyada güvende kalmak için ipuçlarıVII. Sosyal ağlar iş için iyi mi kullanılır?IX. Sosyal ağların geleceğiIX. Sosyal ağların geleceğiSosyal ağ nelerdir?Sosyal ağların yararlarıSosyal ağları müessir bir halde iyi mi kullanırsınız?Değişik toplumsal ağ türleriSizin için doğru toplumsal ağı iyi mi seçersiniz?II. Sosyal ağlar nelerdir?III. Sosyal ağların yararlarıIV. Sosyal ağları müessir bir halde iyi mi kullanırsınız?V. Değişik toplumsal ağ türleriVI. Sizin için doğru toplumsal ağı iyi mi seçersiniz?VII. Sosyal medya pazarlamasıİşletmeler için toplumsal ağlarIX. Sosyal ağların riskleri Sanal Vadiler: Sosyal Ağların Derinliklerini Keşfetmek Sosyal ağ, öteki insanlarla irtibat oluşturmak için çevrimiçi platformların kullanımını tarif etmek için kullanılan bir terimdir. Sosyal ağ siteleri kullananların profil oluşturmasına, içerik paylaşmasına ve başkalarıyla etkileşime girmesine imkan tanır. Sosyal ağların birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır: Arkadaşlarınız ve ailenizle bağlantıda kalmak Yeni dostlar edinmek Informasyon ve düşünce paylaşımı Yeni […]

Sosyal Medya Pazarlaması Abartıldığı Kadar Değer mi?

İçindekilerSosyal Medya Pazarlamasının YararlarıSosyal Medya Marketing MaliyetleriSosyal Medya Yatırım Getirisinin ÖlçülmesiSosyal Medyayı Maliyet Faal Marketing İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?Ufak İşletmeler İçin Sosyal Medya Marketing StratejileriII. Sosyal Medya Pazarlamasının YararlarıIII. Sosyal Medya Marketing MaliyetleriII. Sosyal Medya Pazarlamasının YararlarıV. Sosyal Medyayı Maliyet Faal Marketing İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?VI. Ufak İşletmeler İçin Sosyal Medya Marketing StratejileriVII. Sosyal Medya Marketing Araçları ve PlatformlarıSosyal Medya Yöneticisi İşe AlmaIX. Kaçınılması Ihtiyaç duyulan Sosyal Medya Marketing Hataları Sosyal Medya Pazarlaması Maliyet Faal Bir Reklam Yöntemi midir? Sosyal medya pazarlaması, işletmelerin hedef kitlelerine intikal etmeleri için popüler bir yoldur. Sadece hakkaten müsait maliyetli bir reklam yöntemi midir? Bu yazıda, toplumsal medya pazarlamasına ve maliyetlerine daha yakından bakacağız. Ek olarak, toplumsal medya pazarlamasının faydalarını ve yatırım getirisinin iyi mi ölçüleceğini tartışacağız. Bu yazının nihayetinde toplumsal medya pazarlamasının işletmeniz için müsait olup olmadığı hikayesinde daha iyi bir anlayışa haiz olacaksınız. Sosyal Medya Pazarlamasının Yararları Sosyal medya pazarlamasını işletmeniz için kullanmanın […]

Sosyal Alanda Ustalaşın Dijital Etkileşim İçin Bir Plan

İçindekilerII. Sosyal Medya Pazarlaması Nelerdir?III. Sosyal Medya Pazarlaması Niçin Önemlidir?IV. Sosyal Medya Pazarlamasını İşletmeniz İçin Iyi mi Kullanabilirsiniz?V. İşletmeler için En İyi Sosyal Medya PlatformlarıVI. Sosyal Medya Marketing Stratejisi OluşturmaVII. Sosyal Medya İçin İlgi Cazibeli İçerik OluşturmaVIII. İçeriğinizi Sosyal Medyada TanıtmakIX. Sosyal Medya Pazarlamanızın Başarısını Ölçmekİçeriğinizi Sosyal Medyada Tanıtın Mükemmel içerik oluşturduğunuzda, bunu toplumsal medyada tanıtmanız icap eder. İçeriğinizi tanıtmak için birkaç ipucu: Hashtag kullanın Başkalarının içeriklerini yine yayınlayın Yarışmalar ve çekilişler düzenleyin Öteki işletmelerle işbirliği kurun Ücretli reklam kullanın Sosyal Medya Pazarlamanızın Başarısını Ölçmek Sosyal medya marketing stratejinizin son adımı sonuçlarınızı ölçmektir. Bu, neyin işe yarayıp neyin yaramadığını görmenize destek olacaktır. Sosyal medya pazarlamanızın başarısını ölçmenin birkaç yolu şunlardır: Artan takipçi sayısı Artan katılım Artan internet sayfası trafiği Artan satışlar Antet Özellikler Dijital Katılım Marka bilinirliğinin artması Geliştirilmiş alan kişi iştirakı Artan potansiyel alan kişi yaratma Geliştirilmiş alan kişi hizmetleri Artan satışlar Sosyal Medya Pazarlaması Ürünlerinizi yahut hizmetlerinizi tanıtmak […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele