Urban Oasis Şehirde Kendi Bahçenizi Yetiştirin

Kentsel Vaha: Kent Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları Konteyner bahçeciliği, kentsel bir ortamda nebat yetiştirmenin mükemmel bir yoludur. Fazlaca fazla alanı olmayan ya da geleneksel bir bahçenin zahmetiyle uğraşmak istemeyen kişiler için mükemmeldir. Konteyner bahçeciliğinin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır: Fazlaca fazla alanınız olmasa bile taze sebze ve ot yetiştirmenin mükemmel bir yoludur. Bahçecilik için bakımı rahat bir yoldur. Dış mekanınıza renk ve alaka katmanın mükemmel bir yoludur. Evlatları bahçeciliğe dahil etmenin mükemmel bir yolu. Konteyner Bahçeciliğinin Yararları Konteyner bahçeciliğinin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır: Fazlaca fazla alanınız olmasa bile taze sebze ve ot yetiştirmenin mükemmel bir yoludur. Bahçecilik için bakımı rahat bir yoldur. Dış mekanınıza renk ve alaka katmanın mükemmel bir yoludur. Evlatları bahçeciliğe dahil etmenin mükemmel bir yolu. Doğru Konteyneri Kura çekmek Konteyner bahçeniz için bir konteyner seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey vardır: Saksı büyüklüğü yetiştireceğiniz bitkilere müsait olmalıdır. Kabın malzemesi dayanıklı ve suya […]

Urban Oasis Şehirde Kendi Bahçenizi Yetiştirin

Kentsel Vaha: Şehir Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

Kentsel Vaha: Kent Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

Konteyner bahçeciliği, kentsel bir ortamda nebat yetiştirmenin mükemmel bir yoludur. Fazlaca fazla alanı olmayan ya da geleneksel bir bahçenin zahmetiyle uğraşmak istemeyen kişiler için mükemmeldir.

Konteyner bahçeciliğinin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Fazlaca fazla alanınız olmasa bile taze sebze ve ot yetiştirmenin mükemmel bir yoludur.
  • Bahçecilik için bakımı rahat bir yoldur.
  • Dış mekanınıza renk ve alaka katmanın mükemmel bir yoludur.
  • Evlatları bahçeciliğe dahil etmenin mükemmel bir yolu.

Konteyner Bahçeciliğinin Yararları

Konteyner bahçeciliğinin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Fazlaca fazla alanınız olmasa bile taze sebze ve ot yetiştirmenin mükemmel bir yoludur.
  • Bahçecilik için bakımı rahat bir yoldur.
  • Dış mekanınıza renk ve alaka katmanın mükemmel bir yoludur.
  • Evlatları bahçeciliğe dahil etmenin mükemmel bir yolu.

Doğru Konteyneri Kura çekmek

Konteyner bahçeniz için bir konteyner seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey vardır:

  • Saksı büyüklüğü yetiştireceğiniz bitkilere müsait olmalıdır.
  • Kabın malzemesi dayanıklı ve suya dayanıklı olmalıdır.
  • Köklerin çürümesini önlemek için saksının drenaj delikleri olmalıdır.

Konteyner Bahçeleri için Toprak ve Gübre

Konteyner bahçenizdeki toprak, bitkilerinizin sağlığı için önemlidir. İyi drenajlı ve gıda açısından varlıklı olmalıdır. Ticari bir saksı toprağı kullanabilir ya da kendi toprak karışımınızı yapabilirsiniz.

Ticari bir saksı toprağı kullanıyorsanız, saksı bahçeleri için formüle edildiğinden güvenilir olun. Bu topraklar çoğu zaman daha hafiftir ve düzgüsel bahçe toprağından daha çok gıda ihtiva eder.

Kendi toprak karışımınızı yapıyorsanız, saksı toprağı, kompost ve perlit ya da vermikülit kombinasyonunu kullanabilirsiniz. Saksı toprağı bitkilerin gereksinim duyduğu gıdaları sağlar, kompost drenaj ve havalandırmayı iyileştirmeye destek verir ve perlit ya da vermikülit toprağın hafifçe ve kabarık kalmasına destek verir.

Konteyner Bahçeleri Dikimi

Konteyner bahçenizi dikerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var:

  • Bitkileri özgün saksılarında yetiştikleri derinliğe dikin.
  • Bitkileri birbirinden ortalama 15 santimetre uzakta tutun.
  • Dikimden sonrasında bitkileri bolca sulayın.
Konteyner Bahçelerinin Sulanması

Saksı bahçelerinin, topraktaki bitkilere bakılırsa daha sık sulanması icap eder bu sebeple saksılardaki toprak daha ivedi kurur.

Saksı bahçenizi, su saksının dibinden taşana kadar derinlemesine ve iyice sulayın. Sulamalar içinde toprağın hafif kurumasına izin verin.

Konteyner Bahçelerinin Bakımı

Konteyner bahçelerinin en iyi biçimde görünmelerini sağlamak için tertipli olarak bakıma gereksinimleri vardır. Buna sulama, gübreleme ve haşere kontrolü dahildir.

Benzer İçerikler  Bol Çiçekler Sera Hazineleri Sizi BekliyorSeranızda Yetiştirebileceğiniz En İyi Çiçeklere Yönelik Bir Kılavuz

Konteyner bahçenizi gereksinim duyduğunuzda, çoğu zaman haftada bir ya da iki defa sulayın. Konteyner bahçenizi 2-4 haftada bir suda çözünen bir gübreyle gübreleyin. Konteyner bahçenizi tertipli olarak zararlılara karşı deneyin ve gerektiği benzer biçimde tedavi edin.

Kapalı Bahçelerin Zararlıları ve Rahatsızlıkları

Konteyner bahçeleri muhtelif zararlılara ve hastalıklara karşı kırılgan olabilir. Birtakım yaygın zararlılar içinde yaprak bitleri, örümcek akarları ve beyaz sinekler bulunur. Birtakım yaygın hastalıklar içinde külleme bulunur

Antet Yanıt
Konteyner Bahçeciliği Bahçenizde oldukca fazla alan olmasa bile, saksılarda nebat yetiştirmek dış mekanınıza güzellik ve yeşillik katmanın mükemmel bir yoludur.
Yeni Başlayanlar İçin Konteyner Bahçeciliği Şayet saksıda bahçecilik hikayesinde yeniyseniz, adım atmak için bilmenizde fayda olacak birkaç şey var.
Konteyner Bahçeciliği İpuçları Başarıya ulaşmış saksı bahçeleri yetiştirmenize destek olacak birkaç ipucu:
Konteyner Bahçecilik Fikirleri Konteyner bahçeciliği mevzubahis olduğunda ebedi olasılıklar vardır.
Kentsel Bahçecilik Şehir bahçeciliği, kentsel bir ortamda nebat yetiştirme uygulamasıdır.

Kentsel Vaha: Şehir Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

II. Kapalı Alanda Bahçeciliğin Yararları

Konteyner bahçeciliği, talep eder apartman dairesinde, talep eder apartman dairesinde ya da müstakil evde yaşayın, minik bir alanda nebat yetiştirmenin mükemmel bir yoludur. Konteyner bahçeciliğinin birtakım yararları şunlardır:

  • Fazlaca fazla alanınız olmasa bile muhtelif bitkiler üretebilirsiniz.
  • Konteyner bahçeleri taşınabilirdir, bu sayede en iyi güneş ışığını almak için onları arzu ettiğiniz yere taşıyabilirsiniz.
  • Konteyner bahçelerinin bakımı geleneksel bahçelere bakılırsa daha kolaydır.
  • Konteyner bahçeleri geleneksel bahçelere bakılırsa daha müsait maliyetli olabilir.

III. Doğru Konteyneri Kura çekmek

Seçeceğiniz kap türü, yetiştirmek arzu ettiğiniz bitkilerin boyutuna ve türüne bağlı olacaktır. Bir kap seçerken göz önünde bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey şunlardır:

  • Ebat: Kabın boyutu, yetiştirmek arzu ettiğiniz bitkilerin boyutuna bağlı olacaktır. Köklerin büyümesi için kafi alan olduğu için güvenilir olun.
  • Araç-gereç: Kaplar plastik, metal, pişmiş toprak ve ahşap benzer biçimde muhtelif malzemelerden yapılabilir. Her malzemenin kendine has avantajları ve dezavantajları vardır.
  • Drenaj: Fazla suyun dışarı akmasını sağlamak için kabın drenaj deliklerinin olduğu için güvenilir olun.
  • Vaziyet: Satın almadan ilkin kabı nereye koyacağınızı düşünün. Kap direkt güneş ışığına maruz kalacaksa, ısıya dayanıklı bir malzemeden yapıldığından güvenilir olun.

Kentsel Vaha: Şehir Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

III. Doğru Konteyneri Kura çekmek

Konteyner bahçeniz için bir konteyner seçerken aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey var.

  • Saksı büyüklüğü bitkinin ebatlarına müsait olmalıdır.
  • Su basmasını önlemek için kabın drenaj delikleri olmalıdır.
  • Kap, dayanıklı, çatlamayacak ya da paslanmayacak bir malzemeden yapılmalıdır.
  • Konteyner güzel duyu açıdan hoş olmalı ve bulunmuş olduğu çevreyle ahenkli olmalıdır.

İşte saksı bahçeciliği için en popüler saksı türlerinden bazıları:

  • Plastik saksılar
  • Terakota saksılar
  • Metal tencereler
  • Ahşap saksılar
  • Seramik saksılar

Hangi tür saksıyı seçerseniz seçin, bitkiniz için doğru boyutta olduğu için ve drenaj delikleri olduğu için güvenilir olun.

Benzer İçerikler  Rustik Uyum Büyüleyici kır evleriyle mekanınızı dönüştürün

Kentsel Vaha: Şehir Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

V. Konteyner Bahçelerinin Dikimi

Kapalı alanda bahçe oluşturmak sıradan bir işlemdir, sadece başarıyı garantilemek için aklınızda bulundurmanız ihtiyaç duyulan birkaç şey vardır.

Evvela doğru kabı seçin. Kabın boyutu ve şekli, yetiştirmek arzu ettiğiniz nebat türüne bağlı olacaktır. Sözgelişi, daha büyük bitkiler daha büyük bir kaba gereksinim duyarken, daha minik bitkiler daha minik kaplarda yetiştirilebilir. Ek olarak, köklerin çürümesini önlemek için kabın drenaj deliklerine haiz olduğu için güvenilir olmanız icap eder.

Doğru kabı seçtikten sonrasında, onu toprakla doldurmanız icap eder. Konteyner bahçeleri için tasarlanmış kaliteli bir saksı toprağı kullanın. Drenajı ve drenajı iyileştirmeye destek olmak için toprağa birazcık kompost ya da başka doğal madde eklediğinizden güvenilir olun.

Sonrasında, tohumlarınızı ya da fidelerinizi ekme tarihi. Tohum ekerken, tohumların genişliğinin ortalama iki katı kadar derinliğe ekin. Fide ekerken, onları saksılarından nazikçe çıkarın ve kabın içerisine yerleştirin. Köklerin etrafını toprakla doldurun ve yavaşça sıkıştırın.

Dikimden sonrasında saksı bahçenizi iyice sulayın. Bitkilerinizi günlük olarak, bilhassa sıcak havalarda sulamanız gerekebilir.

Bitkileriniz büyümeye başladığında, onları ayda bir defa suda eriyen bir gübre ile gübreleyebilirsiniz.

Birazcık özenle, bütün mevsim süresince güzel bir saksı bahçesinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kentsel Vaha: Şehir Sakinleri İçin Kapalı Bahçecilik Sırları

VI. Konteyner Bahçelerinin Sulanması

Saksı bahçelerini sulamak, bitkilerinizin sıhhatli ve canlı kalması için önemlidir. Saksı bahçelerinizi sulamak için birkaç ipucu:

  • Derin ve seyrek sulayın. Bu, bitkilerinizi toprak doyana kadar sulamak ve sonrasında yeniden sulamadan ilkin tamamen kurumasını beklemek demektir.
  • Sabahın erken saatlerinde ya da akşamın geç saatlerinde sulayın. Bu, suyun oldukca süratli buharlaşmasını önlemeye destek olacak ve ek olarak yaprakların güneş tarafınca kavrulmasını önlemeye destek olacaktır.
  • Bitkilerinizi yukarıdan sulamaktan kaçının. Bu, suyun yapraklara sıçramasına ve rahatsızlık geliştirmelerine niçin olabilir.
  • Bitkilerinizin kafi su aldığından güvenilir olmak için toprağın nemini tertipli olarak deneyin.

VII. Konteyner Bahçelerinin Bakımı

Bir saksı bahçesinin bakımı zor değildir, sadece tertipli bakım ve alaka gerektirir. İşte saksı bahçenizin en iyi biçimde görünmesini sağlamanıza destek olacak birkaç ipucu:

  • Bitkilerinizi tertipli olarak sulayın, bilhassa sıcak havalarda.
  • Bitkilerinizi her ay suda eriyen bir gübre ile gübreleyin.
  • Ölü ya da hasarlı yaprakları ve sapları çıkarmak için bitkilerinizi tertipli olarak budayın.
  • Bitkilerinizi tertipli olarak zararlılara ve hastalıklara karşı deneyin ve gerektiğinde ilaçlayın.
  • Bitkilerinizin her tarafının güneş ışığı almasını sağlamak için bitkilerinizi tertipli olarak döndürün.

Bu ipuçlarını takip ederek, saksı bahçenizin gelişmesine ve bütün mevsim süresince güzel çiçekler ve sebzeler üretmesine destek olabilirsiniz.

Kapalı Bahçelerin Zararlıları ve Rahatsızlıkları

Konteyner bahçeleri, öteki bütün bahçe türleri benzer biçimde muhtelif zararlılara ve hastalıklara karşı hassastır. Sadece konteyner bahçenizi sıhhatli ve zararlılardan uzak tutmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

İşte saksı bahçenizdeki zararlıları ve rahatsızlıkları önlemek için birtakım ipuçları:

  • Zararlılara ve hastalıklara dayanıklı bitkileri seçin.
  • Sıhhatli bitkilerle başlayın.
  • Bitkilerinizi tertipli olarak zararlılara ya da hastalıklara karşı inceleyin.
  • Enfekte olmuş bitkileri ya da nebat parçalarını hemen çıkarın.
  • İyi hijyen kurallarına uyun.
  • Zararlılarla savaşım için böcek öldürücü sabunlar ya da bahçe yağları kullanın.
  • Rahatsızlıkları denetim dibine almak için mantar ilaçları kullanın.
Benzer İçerikler  Kesintisiz Çiçek Açma Bahçe Zararlılarını Nasıl Uzak Tutarsınız

Şayet saksı bahçenizde zararlılar ya da hastalıklarla karşılaşırsanız, bu tarz şeyleri tedavi etmek için yapabileceğiniz birkaç şey var.

  • Zararlıları öldürmek için bitkilerinize böcek öldürücü sabunlar ya da bahçe yağları püskürtün.
  • Rahatsızlıkları denetim dibine almak için bitkilerinize mantar ilaçları uygulayın.
  • Rahatsızlıkları önlemek için bitkilerinizi tertipli olarak sulayın.
  • Bitkilerinizin kuvvetli ve sıhhatli büyümelerine destek olmak için onları paket üstündeki talimatlara bakılırsa gübreleyin.

Bu ipuçlarını takip ederek saksı bahçenizi sıhhatli ve zararlılardan uzak tutabilirsiniz.

IX. Kapalı Bahçelerde Kışlama

Kapalı bahçeleri kışlatmak zor olabilir, sadece bitkilerinizi kış aylarında canlı ve sıhhatli tutmak mümkündür. İşte birkaç ipucu:

  • İkliminize dayanıklı bitkileri seçin.
  • İlk dondan ilkin saksılarınızı içeriye alın.
  • Kaplarınızı serin ve gün ışığı bir yere koyun.
  • Bitkilerinizi tertipli olarak sulayın, sadece gelişme mevsiminde olduğu için daha azca sıklıkta sulayın.
  • Bitkilerinizi birkaç haftada bir suda eriyen bir gübre ile gübreleyin.

Bu ipuçlarını takip ederek, saksı bahçelerinizi kış süresince başarıya ulaşmış bir halde koruyabilir ve sene süresince güzel çiçeklerin tadını çıkarabilirsiniz.

S: Saksıda bahçeciliğin yararları nedir?

A: Saksıda bahçeciliğin birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:

  • Teras, balkon ve güverte benzer biçimde minik alanlarda nebat yetiştirmenin mükemmel bir yoludur.
  • Bahçecilik için taşınabilir bir yoldur, böylece saksılarınızı güneşe bakılırsa ya da dış etkenlerden korumak için kolayca hareket ettirebilirsiniz.
  • Bitkilerinizin almış olduğu su ve gübre miktarını denetim edebileceğiniz için bakımı rahat bir bahçecilik yöntemidir.

S: Bitkileriniz için doğru saksıyı seçerken nelere dikkat etmelisiniz?

A: Bitkileriniz için saksı seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız icap eder:

  • Saksı büyüklüğünün bitkinin ebatlarına müsait olması icap eder.
  • Konteynerin malzemesinin dış etkenlere dayanıklı olması icap eder.
  • Saksıdaki drenaj delikleri, fazla suyun akıp gitmesine izin verecek kadar büyük olmalıdır.

S: Saksı bahçelerini iyi mi suluyorsunuz?

A: Saksı bahçelerini sulamak, bitkilerinizin sıhhatli ve gelişen kalması için önemlidir. Saksı bahçelerini sulamak için birkaç ipucu:

  • Bitkilerinizi bolca ve seyrek sulayın.
  • Bitkilerinizi sabah ya da akşam, güneşin oldukca kuvvetli olmadığı zamanlarda sulayın.
  • Bitkilerinizin suya gereksinim duyup duymadığından güvenilir olmak için sulamadan ilkin toprağın nemini deneyin.

Emirhan Özdemir, Neopng.com'un kurucusu ve yazarıdır; teknoloji ve dijital yeniliklere olan tutkusu, onu bu blogu oluşturma yoluna yönlendirmiştir. Bilgi ve deneyimini paylaşarak, okuyucularına güncel ve kapsamlı içerikler sunma misyonunu üstlenmiştir. Emirhan, sürekli olarak kendini geliştiren ve sektördeki en son trendleri takip eden bir profesyonel olarak, Neopng.com’u dijital dünyada önemli bir kaynak haline getirmeyi hedeflemektedir.

  • Toplam 156 Yazı
  • Toplam 0 Yorum
Benzer Yazılar

Yeşil Yoldaşlar Modern Ev Sahibi İçin Uyumlu Bir Bahçenin Sırları

Bahçıvanlık 2 ay önce

İçindekilerII. Araçlar ve MalzemelerIII. Bahçenizi PlanlamakIV. Bahçenizi DikmekV. Bahçenizi SulamakVI. Bahçenizi AyıklayınVII. Bahçenizi GübrelemekHaşere KontrolüIX. Bahçenizin Hasadı II. Araçlar ve MalzemelerIII. Bahçenizi PlanlamakIV. Bahçenizi DikmekV. Bahçenizi SulamakVI. Bahçenizi AyıklayınVII. Bahçenizi GübrelemekVIII. Haşere KontrolüIX. Bahçenizin HasadıSıkça Sorulan Sorular Antet Özellikler Bahçecilik Bitkiler iyi mi yetiştirilir, bitkilere iyi mi bakılır ve güzel bir bahçe iyi mi yaratılır Bahçecilik İpuçları Muayyen bitkilerin iyi mi yetiştirileceği, zararlılarla ve hastalıklarla iyi mi başa çıkılacağı ve bahçenizin iyi mi daha üretken hale getirileceği hikayesinde hususi ipuçları Sürdürülebilir Bahçecilik Naturel bahçecilik şekilleri ve kompostlama da dahil olmak suretiyle etraf için iyi bir halde bahçecilik iyi mi yapılır Kompostlama Kompost iyi mi oluşturulur, kompostu bahçenizde iyi mi kullanabilirsiniz ve kompost yapmanın yararları II. Araçlar ve Malzemeler Bahçecilik için gerekseme duyduğunuz araçlar ve malzemeler, oluşturduğunuz bahçenin ebatlarına ve türüne bağlı olarak değişecektir. Sadece, her bahçıvan için vazgeçilmez olan birtakım temel araçlar vardır, bunlar şunlardır: Kürek Tırmık Iyi mi El […]

Bol Çiçekler Sera Hazineleri Sizi BekliyorSeranızda Yetiştirebileceğiniz En İyi Çiçeklere Yönelik Bir Kılavuz

Bahçıvanlık 2 ay önce

İçindekilerII. Sera ÇeşitleriIII. Seranız İçin Doğru Bitkileri Kura çekmekIII. Seranız İçin Doğru Bitkileri Kura çekmekV. Serada Bitkilerinizin BakımıVI. Bitkilerinizi Hasat EtmekVII. Seralarda Zararlılar ve HastalıklarSeranızın BakımıIX. Ticari Kullanıma Yönelik Seralar Serada Nebat Yetiştirmenin Yararları Sera Çeşitleri Seranız İçin Doğru Bitkileri Kura çekmek Seranızı Oluşturmak Serada Bitkilerinizin Bakımı Bitkilerinizi Hasat Etmek Seralarda Zararlılar ve Hastalıklar Seranızın Bakımı Ticari Kullanıma Yönelik Seralar Sıkça Sorulan Sorular Hususiyet Faydalar Sera Bitkilerin büyümesi için kontrollü bir ortam sağlar, bitkileri dış etkenlerden korur, gelişme mevsimini uzatır ve ikliminizde ulaşması olası olmayan bitkilerin yetiştirilmesine imkan tanır. Büyümek Serada meyve, sebze, çiçek, ot ve daha fazlası dahil olmak suretiyle oldukça muhtelif bitkiler üretebilirsiniz. Nebat Bitkilerinizi mevsimin erken dönemlerinde ekmeye başlayabilir ve gelişme mevsimini sonbahara kadar uzatabilirsiniz. Gömü Bitkilerinizin güzelliğinin tadını sene boyu çıkarabilirsiniz. Pencere kutusu Evinize renk ve alaka katmak için pencere kutularını kullanabilirsiniz. II. Sera Çeşitleri Birçok değişik sera türü vardır ve her birinin kendine has avantajları […]

Modern Bir Dünya İçin Dikey Bahçecilikte Çiçek Açan Yükseliş

Bahçıvanlık 2 ay önce

İçindekilerII. Dikey bahçeciliğin yararlarıIII. Dikey bahçelerin türleriIV. Dikey bahçecilik için doğru bitkilerin tarzıV. Dikey bahçenizi planlamak ve tasarlamakVI. Dikey bahçenizi inşa edinVII. Dikey bahçenizin bakımıDikey bahçenizin hasadı dikey bahçeciliğe II. Dikey bahçeciliğin yararları III. Dikey bahçelerin türleri IV. Dikey bahçecilik için doğru bitkilerin tarzı V. Dikey bahçenizi planlamak ve tasarlamak VI. Dikey bahçenizi inşa edin VII. Dikey bahçenizin bakımı VIII. Dikey bahçenizin hasadı IX. Dikey bahçecilikte yaygın sorunların giderilmesi Mühim Sorular * Dikey bahçecilik * konteyner bahçeciliği * Şehir bahçeciliği * minik alan bahçeciliği * sürdürülebilir bahçecilik “Ascend to Blossom: The Allure of Vertical Gardening” araması meydana getiren kişiler muhtemelen dikey bahçeciliğin yararları hakkındaki daha çok data edinmeye çalışıyordur. Dikey bahçeciliğe iyi mi başlanır, hangi bitkiler dikey bahçeler için en uygundur ya da dikey bahçe iyi mi korunur şeklinde mevzularla ilgileniyor olabilirler. Ek olarak dikey bahçe tasarımları için esin arıyor olabilirler. Hususiyet Dikey Bahçecilik Konteyner Bahçeciliği Kentsel Bahçecilik Ufak Alan […]

0 Yorum

Yorum Yaz

Rastgele